Project info

Tags: ,

Clínica odontopediàtrica Dr. Cahuana

Reforma i ampliació de clínica odontopediàtrica

El solar: Es tracta de la reforma interior i ampliació d’una clínica odontopediàtrica.

Les condicions: El consultori dental s’havia d’adequar i ampliar. Les actuacions van consistir a ampliar la sala d’espera preexistent, incloure dos nous gabinets, nou despatx, vestuari i bany de minusvàlids. Com a part del projecte, es van substituir les fusteries deteriorades existents en façana mantenint els buits preexistents.

El projecte: La clínica dental preexistent comptava amb la superfície d’un local. L’ampliació se situa en el local adjacent, de manera que calia incorporar el nou programa exigit i articular correctament la unió entre els dos locals. Per tant, és crucial l’elecció del programa que fa de nexe entre el local nou i el preexistent.

La construcció: Les fusteries deteriorades de la façana es van substituir per noves fusteries, mantenint sempre l’estètica preexistent. Les divisòries interiors es van realitzar amb el sistema pladur i se’ls va donar un acabat de pintura plàstica, exceptuant el bany, el revestiment vertical del qual consisteix en un enrajolat de gres porcellànic acabat en color blanc. Els falsos sostres es van realitzar també amb el sistema de pladur continu i plaques enregistrables metàl·liques microperforades. A les zones de serveis privats, els falsos sostres es van fer amb plaques viníliques enregistrables. Totes les fusteries interiors es van realitzar en DM lacat. El paviment es va realitzar amb gres porcellànic de color gris. Tal com veiem en les imatges, es va optar per incloure colors vius.

El funcionament: Donats els recorreguts que ens trobem en la clínica, decidim portar el passadís preexistent al local nou, permetent que no hi hagués una diferenciació entre els dos locals quant als fluxos d’usuaris i professionals. El nexe que es va utilitzar per articular els dos espais (el local preexistent i el local nou) va ser la sala d’espera. D’aquesta forma, els usuaris que han d’utilitzar aquesta zona, ja es troben en una posició central de la clínica. A causa que és una clínica odontopediàtrica, era un requisit bàsic que es consideressin als nens com a potencials usuaris. És per aquest motiu que decidim que un dels gabinets fos compartit i amb pantalles horitzontals en el sostre. D’aquesta manera, els nens estan acompanyats i compten amb distraccions per fer la consulta més suportable.

  • Client: Promotor privat
  • Estat: Reformat
  • Ubicació: Carretera de Cornellà, 13-15, Esplugues de Llobregat
  • Any: 2015
  • Superfície: 152m²

  • Certificació energètica: No disponible

Localització

Sol·licitud d'informació
 
CAPTCHA image