Project info

Tags: ,

Finques La Clau

Reforma de local en oficina d'administració de finques a Sitges

El solar: Es tracta de la reforma interior d’un local comercial en la planta baixa d’un edifici del centre de Sitges.

 

Les condicions: L’espai a reformar albergava un habitatge en molt mal estat de manteniment; entre altres coses, per les humitats existents en el paviment. Aquest és el motiu principal pel qual decidim respectar les parets de càrrega existents i renovar íntegrament la resta del local. El lloc preexistent ja comptava amb dos patis interiors que es van mantenir per donar suport als espais adjacents a ells.

 

El projecte: La reforma havia de tenir diverses estades amb diferents funcions articulades entre elles per aconseguir un espai multifuncional. Al programa, havíem d’incloure un espai d’atenció al públic, tres despatxos, sala de reunions, bany, i espai de emmagatzematge. Ens trobem davant un mateix espai que ha de saber buscar el nexe entre els diferents nivells de privadesa requerits a cada espai.

 

La construcció: Els acabats de les parets, exceptuant el bany, es realitzen amb el sistema pladur. En el bany, els paraments verticals els acabem amb rajoles de valència i el sòl amb gres extruït. El paviment de tot el local havia d’adequar-se a l’ús previst i tenir un fàcil manteniment, per la qual cosa decidim incorporar el parquet sintètic.

 

El funcionament: Els diferents graus de privadesa es veuen clarament a través del recorregut lineal que es realitza des del carrer fins al pati interior que es troba en la part posterior del local. Comencem al carrer, on trobem l’espai més públic. Algunes de les persones que passen per allí, seran els usuaris del local actualment reformat i en ús. Són rebuts al primer espai que està en contacte amb el carrer. Aquest fa de filtre entre l’exterior i l’interior i dóna pas a la zona d’atenció al públic, en el qual trobem un dels dos patis. Un petit distribuïdor fa de nexe entre aquesta part més pública i la part privada dels despatxos i sala de reunions. Aquestes últimes estades són les que estan directament relacionades amb el pati interior que els proporciona llum, ventilació natural i tranquil·litat enfront dels sorolls del carrer.

  • Client: Promotor privat
  • Estat: Reformat
  • Ubicació: C/Parellades, 8-10, Sitges.
  • Any: 2011
  • Superfície: 115m²
  • Certificació energètica: no disponible

Localització

Sol·licitud d'informació
 
CAPTCHA image