Project info

Tags:

Gran Via Carles III

Projecte de reforma interior d'habitatge en edifici plurifamiliar en cantonada.

El solar: Es tracta del projecte de reforma interior d’habitatge en edifici plurifamiliar en cantonada situat al carrer Gran Via de Carles III de Barcelona. El pis és de geometria quadrangular, consta de 145m² i disposa de dues façanes que donen a l’exterior.

 

Les condicions: El principal objectiu és aconseguir una nova distribució més oberta, moderna i funcional amb la millora i modernització dels materials existents i instal·lacions.

 

El projecte: Es projecta la renovació de l’espai interior separant clarament la zona de dia de la de nit, i optant per la cuina oberta al saló menjador, situada just al costat de l’accés.

 

La construcció: En trobar-nos en un edifici plurifamiliar no es modifica l’aspecte exterior de l’edifici. Quant a l’interior, es modifica la seva distribució amb nous envans de cartró-guix. Quant a materials, s’usa parquet en tot el paviment excepte banys que van tots revestits amb enrajolat ceràmic (paviment i parets). Per a la illa de la cuina s’opta per usar Dekton en to marró, el qual té un paper destacat en la definició de tot l’ambient de l’espai de dia cuina-saló-menjador.

 

El funcionament: Es planteja un recorregut circular entorn a un nucli central de bany i vestidor, amb la zona de dia i l’accés a un costat amb cuina oberta al saló-menjador, i la zona de nit amb les habitacions a l’altre. Les dues zones donen sempre a façana per a una bona il·luminació i ventilació.

 

S’opta per utilitzar grans correderes que poden condicionar aquest recorregut circular per aconseguir espais canviants depenent de l’ús i a la recerca d’una major funcionalitat i aprofitament de l’espai.

 

Eficiència energètica: Se substitueixen totes les fusteries exteriors per aconseguir un major confort tèrmic, amb trencament de pont tèrmic i els vidres òptims. Quant a instal·lacions es modernitzen i s’actualitzen per altres més eficients.

  • Client: Auto-promoció
  • Estat: Reformat
  • Ubicació: Barcelona
  • Any: 2015
  • Superfície: 123m² útils
  • Certificació energètica:

Procés

Localització

Sol·licitud d'informació
 
CAPTCHA image