Project info

Tags:

Miramar

Projecte de reforma interior en habitatge unifamiliar entre mitgeres.

El solar: Es tracta d’una reforma interior en habitatge unifamiliar entre mitgeres, situada en un conjunt de cases adossades amb jardí i piscina posteriors comunitaris.

L’habitatge consta de 157m² i s’organitza en tres nivells, amb accés des del carrer pel segon nivell.

 

Les condicions: L’objectiu és millorar la seva eficiència energètica i canviar per complet el seu disseny, així com la seva organització d’espais. Es renova tot l’espai interior millorant i modernitzant els materials i les instal·lacions apostant per la funcionalitat i el disseny.

 

El projecte: En trobar-nos en un conjunt d’habitatges i per no modificar la seva imatge no es modifica l’aspecte exterior.

Quant a la reforma interior s’aprofita el pati anglès preexistent per il·luminar la nova planta baixa amb cuina-menjador oberta al saló. La planta d’accés es caracteritza per la nova sala multifuncional al costat de l’accés i la planta superior passa a ser una gran suite al voltant d’un moble-bany que ens organitza l’espai.

 

La construcció: Per a la nova organització es treballa amb quatre elements principals: la fusta, el microciment, el vidre i la llum.

 

El microciment per als sòls, fusta per a portes interiors, trasdossat de la paret adjacent a l’escala en els tres nivells, i el nou mobiliari. El vidre tindrà una gran presència en totes les baranes i al moble-bany de la suite. I finalment la llum, en planta baixa es treballa amb el pati anglès per a una major captació, i al moble-bany ens remarcarà l’espai obert ja que el moble serà translúcid en la seva part superior.

 

La nova distribució interior es realitza amb envans lleugers de cartró-guix.

 

El funcionament: El funcionament dels diferents espais i estades està clarament marcat per la seva organització oberta a la recerca d’una major funcionalitat.

a Planta baixa tot es redueix a una única estada de dia, amb el saló-menjador-cuina, a la Planta primera tenim una estada amb una gran corredissa per poder adaptar-la a diferents usos i en la planta segona podem utilitzar els tres espais com una sola estada o tres independents segons les necessitats.

 

Eficiència energètica: Per complir amb l’objectiu d’aconseguir una millora de l’eficiència energètica, es renova tota la fusteria exterior i s’afegeix un trasdossat de cartró-guix amb aïllament incorporat en la part interior de l’envolupant, per aconseguir un major confort tèrmic i reduir el consum energètic.

  • Client: Auto-promoció
  • Estat: En construcció
  • Ubicació: Urb. Vallpineda, Sant Pere de Ribes (Barcelona)
  • Any: 2016
  • Superfície: 157m²
  • Certificació energètica:

Localització

Sol·licitud d'informació
 
CAPTCHA image