Project info

Tags: ,

Reforma d’habitatge a la platja St. Sebastià, Sitges

Projecte de reforma interior d'habitatge en edifici entre mitgeres.

Antecedents: Es tracta d’una reforma interior d’habitatge en un edifici entre mitgeres situat a la platja St. Sebastià de Sitges. Magnífic lloc a primera línia de mar.

L’habitatge consta de 113,45m² construïts i s’organitza en un únic nivell.

 

Les condicions: L’objectiu de la reforma és millorar la seva eficiència energètica i canviar la distribució interior. En aquest cas, tenim dos condicionants molt positius. Són els dos pols de la casa al voltant dels quals va a girar el programa. El primer és la posició privilegiada amb la qual compta: primera línia del mar. El segon pol és el pati interior de grans dimensions. Apostem per renovar l’espai interior quant a la seva funcionalitat i disseny, reduint el nombre d’habitacions, creant un espai obert de cuina, menjador, sala d’estar i permetent l’entrada de llum a zones on anteriorment quedaven sense llum natural.

 

El projecte: Ens trobem en la reforma interior d’un dels habitatges d’un edifici preexistent. És per aquest motiu que l’aspecte exterior no es modifica. Tot el joc programàtic i funcional es realitza a l’interior. Utilitzem la façana a mar per situar la zona de dia, i la façana a pati per situar el programa de nit. La zona de dia gaudeix de relaxants vistes cap a mar. Per tant, atraurem cap a aquesta zona la sala d’estar, menjador i cuina. La zona humida de la casa és la que fa de nexe i articulació de la zona de dia i la de nit. La suite amb despatx, per tant, s’orienta cap al pati interior. D’aquesta forma, li proporcionem llum durant el dia i tranquil·litat al llarg de tota la jornada.

 

La construcció: Fusta per a les fusteries interiors i exteriors, paviment ceràmic en sòls, enguixats pintats de blanc per potenciar la lluminositat en parets i part dels forjats s’alliberen de fals sostre permetent deixar a la vista l’estructura existent. La totalitat de la solera s’ha realitzat nova. S’ha excavat 40cm per sota d’ella per col·locar un emmacat de graves i eliminar les humitats per capil·laritat que afectaven a l’habitatge, s’ha col·locat una nova llosa de formigó i 10m d’aïllament de poliestirè extrusionat. Els paraments exteriors s’han realitzat amb una doble placa de pladur i 5 cm d’aïllament de llana de roca. D’aquesta manera aconseguim reduir substancialment la demanda energètica.

 

El funcionament: El funcionament de la totalitat de la reforma interior ve clarament marcat pel recorregut que generen les estades. Quan entrem ens trobem amb el gran espai multifuncional de la zona de dia. És el lloc on tenim el primer contacte amb l’interior que alhora està relacionat directament amb el mar. A mesura que anem entrant, va augmentant el nivell de privadesa fins a trobar-nos amb la gran suite i la zona de treball relacionada amb aquesta. Podem sortir cap al pati posterior des de les dues estades.

 

Eficiència energètica: A part de la reforma arquitectònica, es va actuar a diversos nivells per realitzar correctament la rehabilitació energètica, que també era objecte de l’encàrrec. Gràcies a les decisions preses a nivell de projecte per a la solució constructiva de l’envolupant i a la renovació d’instal·lacions, es va reduir la demanda energètica total tant de calefacció com de refrigeració en un 42%. A nivell mediambiental, aconseguim disminuir un 58% les emissions de CO2 a l’atmosfera. Mitjançant la certificació energètica de l’habitatge abans de la reforma i després d’aquesta actuació, vam fer un estudi per veure l’evolució del consum i les emissions. En l’estat previ, la qualificació global era “F”. Després de la reforma, aconseguim fer un salt a una qualificació “D”, la qual cosa ratifica que el consum es va disminuir gairebé a la meitat.

  • Client: Auto-promoció
  • Estat: En reforma
  • Ubicació: c/ Port Alegre, Platja Sant Sebastià, Sitges (Barcelona)
  • Any: 2016
  • Superfície: 110m²
  • Certificació energètica: no disponible

Procés

Localització

Sol·licitud de servei
Nom*
Cognom*
Correu electrónic*
Móbil
Descripció
Font de Possible client
Solicitud servicio
Introduir el captcha
Recargar