Project info

Tags:

Vallpineda

Habitatge unifamiliar aïllat a Sitges.
Funcionalitat i materials tradicionals per a un disseny contemporani.

El solar: Una parcel·la a la urbanització Vallpineda de Sitges. Un solar rectangular de 450m², amb tots els serveis urbans, topografia plana i amb accés directe des del carrer. Disposa de bon assolellament i orientació

 

Les condicions: El programa funcional de l’habitatge unifamiliar es compon per una planta soterrani destinada a garatge, instal·lacions i trasters, planta baixa amb zona de dia i planta primera amb zona de nit. La zona d’estar ha de disposar d’una doble relació amb l’exterior, d’una banda una zona de porxo vinculada a la piscina i per un altre una zona més íntima, protegida de les vistes exteriors i vinculada al límit nord del solar. La planta primera situa la zona de nit i la resta del programa funcional. Materials nobles i tradicionals han de disposar-se d’una manera que l’habitatge dibuixi traços geomètrics simples i clars.

 

El projecte: La geometria del solar, les seves dimensions, l’orientació i el programa funcional marquen el projecte de l’habitatge unifamiliar des de l’inici. Un sol volum rectangular marcat molt clarament tant en plata com en alçats. Zona exterior, espai de transició de porxos per on es produeix l’accés, zona de dia amb vinculació a zona anterior i posterior del solar i escala central que minimitza recorreguts interns. A la planta primera les habitacions es relacionen amb l’exterior mitjançant una terrassa, i la zona posterior es limita a situar zones de banys i d’accessos. D’aquesta manera es projecta un habitatge unifamiliar molt simple i contundent de formes, i molt funcional i pràctica per als usuaris que l’habiten.

 

La construcció: La construcció utilitza materials tradicionals. Obra vista, marbre travertí, enfoscats i fusta. La combinació d’ells amb unes línies contundents, simples i clares ens permet aconseguir un resultat contemporani de l’habitatge. L’habitatge unifamiliar es construeix amb estructura de formigó porticada i parets de tancament d’obra vista o gero enfoscat sense funció estructural. La coberta a 2 aigües de teula àrab corona la construcció i potencia la geometria rectangular de la mateixa. Habitatge projectat el 2004 amb formes i materials

  • Client: Promotor privat
  • Estat: Construït
  • Ubicació:C/ Mestre Falla W-5 Urb. Vallpineda, Sitges
  • Any: 2004
  • Superfície: 450m²
  • Certificació energètica: no disponible

Localització

Sol·licitud d'informació
 
CAPTCHA image