Project info

Tags:

Viladecans

Projecte d'obra nova d'habitatge unifamiliar entre mitgeres d'alta eficiència energètica al centre de Viladecans.
Disseny, funcionalitat i eficiència energètica en un mateix projecte, sense renunciar a les preexistències del lloc.

El solar: Es tracta d’un solar de geometria rectangular de 295m² situat al centre de Viladecans. A l’origen el solar té una petita construcció en forma de L amb ús de magatzem. S’enderroca aquesta construcció netejant el solar per complet a excepció d’una arcada de pedra que es conserva i se saneja per integrar-la en el projecte.

 

Les condicions: El projecte va començar a l’abril de 2016 i s’espera la seva finalització a finals d’any. És un projecte d’obra nova d’habitatge unifamiliar entre mitgeres i la seva condició bàsica es defineix per la seva perfecta interacció amb els habitatges adjacents i la integració de les arcades preexistents amb l’habitatge.

 

El projecte: El principal objectiu d’aquest projecte és construir un habitatge modern de disseny funcional i d’alta eficiència energètica, amb un consum d’energia pràcticament nul.

L’habitatge es projecta amb dos nivells, aprofitant tota la fondària màxima permesa, amb un pati interior central que ens aporta llum i ventilació en la majoria de les estades. A més, l’habitatge també consta d’una zona de piscina interior al costat de l’arcada preexistent, i un estudi en la part posterior del solar. Tot això entorn al pati exterior.

 

La construcció: En aquest projecte es distingeixen dos tipus de construcció. D’una banda, tenim l’habitatge de caràcter més pesat amb estructura porticada de pilars i forjats unidireccionals i coberta plana no transitable; i per l’altre hi ha la peça de la piscina i l’estudi amb coberta d’estructura de fusta inclinada. Aquests dos tipus de construcció ens permeten distingir els dos espais, així com la seva funcionalitat.

 

També cal destacar la materialitat de la façana. En l’alçat del carrer es distingeix la planta baixa amb pedra de Sant Vicenç. La resta de façana es resol amb SATE, un revestiment continu amb aïllament exterior incorporat.

 

El funcionament: L’habitatge té un ús diferenciat per nivells. En la Planta baixa es troben totes les zones i estades de dia, la piscina i l’estudi; mentre que en la planta primera se situen els dormitoris.

 

Eficiència energètica: Per complir amb l’objectiu d’una casa passiva d’alta eficiència energètica i que el seu consum d’energia sigui pràcticament nul, s’instal·la un equip de aerotèrmia que alimenta el sistema de ventilació per recuperador de calor, sòl radiant i ACS. Es col·loquen diferents capes d’aïllament de façana, un trasdossat interior i una altra exterior amb el SATE, incloent el pati interior. S’evita qualsevol pont tèrmic i s’utilitzen fusteria d’alta qualitat adaptades a cada orientació de façana. En la façana a carrer també es disposa de proteccions solars tipus lamal·les per a una major protecció.

  • Client: Auto-promoció
  • Estat: En construcció
  • Ubicació: Viladecans (Barcelona)
  • Any: 2016
  • Superfcie: 338m²
  • Certificació energètica: A

Localització

Sol·licitud de servei
Nom*
Cognom*
Correu electrónic*
Móbil
Descripció
Font de Possible client
Solicitud servicio
Introduir el captcha
Recargar