Project info

Tags:

S’Agaró

Habitatge unifamiliar aïllat a S’Agaró

El solar: Es tracta del projecte d’una nova construcció d’un habitatge unifamiliar aïllat al municipi de Sant Feliu de Guíxols. És una parcel·la de geometria trapezoïdal, de 443,40 m2 de superfície i baixa pendent amb orientació cap al Sud-est.

 

Les condicions: Es projecta un habitatge de dues plantes amb coberta en part inclinada i en part transitable. La condició bàsica va ser procurar que totes les estades tinguessin vistes al mar, llum natural i que seguissin els criteris estètics requerits pels clients.

El projecte i el seu funcionament: Donada la diferència d’altura que hi ha entre la cota de l’entrada a la parcel·la i la del límit oposat, es va decidir col·locar la planta baixa sota rasant. En aquesta planta hi ha tres habitacions dobles, una sala d’oci, zona d’instal·lacions, safareig i dos banys, sent un d’aquests últims privat. Totes les habitacions tenen vistes i sortida directa a l’exterior (on es troba la piscina), aprofitant sempre la millor orientació i les vistes al mar. Les altres estades que no requereixen d’aquestes condicions, són les que acabaran d’articular l’espai situant-se contra el mur de contenció. La planta primera, que al seu torn és la d’accés a l’habitatge tant per a vianants com per a vehicles, és la que tindrà la zona de dia i una habitació més. Totes les estades d’aquesta planta, exceptuant el pàrquing i els dos banys, tindran sortida i vistes a l’exterior. D’aquesta forma, la zona de dia que és la que més ús sol tenir en un habitatge, gaudeix de les millors vistes cap al mar i una òptima orientació. A part de la planta baixa i la planta primera, es va projectar una última planta sota coberta que té una vista panoràmica de l’exterior de gairebé 360º.

La construcció: L’arquitectura de l’habitatge es defineix per ser un volum únic amb un retranqueig tant en planta baixa com en planta primera per aconseguir que totes les estades gaudeixin de la connexió directa amb l’exterior. Atès que l’habitatge es va adaptant al terreny, en la planta d’accés dóna la sensació de que l’edificació compta amb una única planta. No obstant això, una vegada que entrem, veiem que en realitat compta amb dues plantes i acaba de baixar una mica més a un últim nivell que es connecta amb una altra part del jardí, generant una gran plataforma. L’estètica de la casa és clara i contundent, definint-se per l’ús de materials com el revestiment ceràmic de color molt clar, elements estructurals recoberts amb xapa fosca i tarima de fusta en els dos nivells de l’exterior.

  • Client: Promotor privat
  • Estat: Construït
  • Ubicació:C/ Triadores de Taps, S’agaró.
  • Any: 2013
  • Superfície: 317,3m²
  • Certificació energètica: no disponible

Localització

Sol·licitud d'informació
 
CAPTCHA image