Project Gallery

Contact us

Client:

Self-development
STATUS:

In the planning phase
LOCATION:

Montblanc
Year:

2022
PLOT SURFACE AREA:

400,06 m²
CONSTRUCTED AREA:
302,55 m²
HEATING DEMAND:
Pending
EMISSIONS:
Pending
COOLING DEMAND:
Pending
BLOWER DOOR N50:

-
PASSIVHAUS CERTIFICATION:
-
ENERGY CERTIFICATION:
Pending

Detached Single-family Dwelling in Montblanc

This is a detached single-family dwelling in Montblanc planned and built according to Passivhaus standards. The volume and functional programme are accommodated in a basement, a ground floor and a first floor.

The Plot

The municipal capital is 350m above sea level while this project’s site is 385m above sea level. This is a consolidated urban land plot with no existing buildings. The plot has an irregular shape, and it is 10% inclined to north-south. It is located on the street level.

The Project

This detached single-family dwelling consists of a basement, a ground floor and a first floor with an outdoor transitable terrace on the ground floor’s roof deck. Both walk-in and vehicle accesses are conducted through the main road.

The Construction

The construction is planned as a compact volume creating setbacks which is based on the regulations, the existing slope and the functional needs. The withdrawal of the first-floor façade grants access to the terraces, while on the ground floor it creates a partially shaded porch area as a virtual extension of the day zone. External finishings are mainly made with a white ETICS coating, with some setback areas of the façade having a vertical wooden or stone plank coating.

Functional Programme

The basement accommodates a vehicle parking space and an area intended for installations and a storeroom.
The ground floor accommodates the day zone functional programme, with a shared space consisting of a kitchen, a living-room and a dining-room, a pantry, a laundry-room, a small gym, a bedroom and a full bathroom. The first floor has an ensuite bedroom with a walk-in closet, as well as two studies.

Energy Efficiency

The aim is to achieve minimum energy use and maximum interior comfort for this dwellings project by meeting the Passivhaus standards. This is realised by the solutions integrated in the dwelling’s active and passive systems. The construction decisions adopted for this project ensure maximum airtightness in order to minimise any energy loss through the different components of the building and its connections.

The Plot

The municipal capital is 350m above sea level while this project’s site is 385m above sea level. This is a consolidated urban land plot with no existing buildings. The plot has an irregular shape, and it is 10% inclined to north-south. It is located on the street level.

The Project

This detached single-family dwelling consists of a basement, a ground floor and a first floor with an outdoor transitable terrace on the ground floor’s roof deck. Both walk-in and vehicle accesses are conducted through the main road.

The Construction

The construction is planned as a compact volume creating setbacks which is based on the regulations, the existing slope and the functional needs. The withdrawal of the first-floor façade grants access to the terraces, while on the ground floor it creates a partially shaded porch area as a virtual extension of the day zone. External finishings are mainly made with a white ETICS coating, with some setback areas of the façade having a vertical wooden or stone plank coating.

Functional Programme

The basement accommodates a vehicle parking space and an area intended for installations and a storeroom. The ground floor accommodates the day zone functional programme, with a shared space consisting of a kitchen, a living-room and a dining-room, a pantry, a laundry-room, a small gym, a bedroom and a full bathroom. The first floor has an ensuite bedroom with a walk-in closet, as well as two studies.

Energy Efficiency

The aim is to achieve minimum energy use and maximum interior comfort for this dwellings project by meeting the Passivhaus standards. This is realised by the solutions integrated in the dwelling’s active and passive systems. The construction decisions adopted for this project ensure maximum airtightness in order to minimise any energy loss through the different components of the building and its connections.
Information Request
 
CAPTCHA image